Er zijn zoveel vibrators op de markt, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Welke vibrator stimuleert nou wat en hoe werken al die verschillende vibrators? WebXclusive legt het allemaal voor je uit! 


Klassieke vibrators

Dit zijn de vibrators met de meest basic vorm. Ze bestaan over het algemeen uit 1 gedeelte die langwerpig gevormd is. Ze zijn bedoeld voor in je vagina. Maar, kunnen ook dienen voor eventueel clitoris stimulatie. Ook in deze categorie zitten weer verschillende producten die allemaal een andere vorm kunnen hebben. Zo zijn er sommige die aan de bovenkant een schuinstuk hebben of niet kaarsrecht zijn maar een beetje krom lopen. Het ligt uiteindelijk allemaal aan het merk en product dat je koopt. Maar over het algemeen zijn ze dus langwerpig gevormd. 

Mini vibrators

Zoals je het al kan raden, zijn dit de kleinere versies van de klassieke vibrators. Deze zijn gemakkelijk mee te nemen en voor zowel penetratie als clitoris stimulatie bedoeld. 

Rabbit vibrators

De rabbit vibrators bestaan uit twee delen: een deel voor penetratie en een deel voor clitoris stimulatie. Zo heb je dus tijdens de penetratie ook clitoris stimulatie. Voor deze categorie geldt ook dat ze allemaal net wat verschillen per merk. Je zal zelf moeten kijken welke voor jou het beste voelt. 

Anaal vibrators

Deze zijn over het algemeen wat kleiner en dunner gevormd dan de klassieke vibrators en bedoelt om via de "achter ingang" naar binnen te gaan. Deze zijn geschrikt voor zowel mannen als vrouwen. Let wel op dat je de anaal vibrators schoon houdt in verband met bacteriën. 

Staaf vibrators

Dit is eigenlijk een subcategorie van de klassieke vibrators. Dit zijn namelijk alleen de kaarsrechte vibrators. Ook deze zijn voor vaginaal gebruik bedoelt. 

Nature Look vibrators

Dit zijn de vibrators die zo designed zijn dat ze net echt lijken. Eigenlijk zijn deze ook weer een subcategorie de klassieke vibrators. Dat gezegd te hebben, zal het dus ook logisch zijn dat ook deze voor vaginaal gebruik bedoelt zijn. 

G-Spot vibrators

Deze vibrators zijn zo gevormd dat ze precies jouw g-spot aanraken en dus stimuleren. Veel van de g-spot vibrators hebben ook een gedeelte voor clitoris stimulatie. Aangezien je g-spot in je vagina zit, zijn deze vibrators bedoelt voor vaginaal gebruik. 

Vibrerende eitjes

De meeste vibrerende eitjes kan je in zijn geheel in je vagina stoppen. Aan de meeste zit daarom ook een touwtje om hem er weer uit te krijgen. Zoals je het kent van de tampon. Het eitje kan je dan net zoals een tampon de gehele dag dragen als je het wilt. Daarom zijn ze meestal ook muisstil als het gaat om vibratie. 

Koppel vibrators

Dit zijn vooral g-spot vibrators en cockringen. Meestal is de g-spot zo gevormd dat er ook nog een piemel bij past, waardoor de man kan meegenieten van de vibratie. Een cockring zit om de piemel van de man heen en kan door aanraking van de clitoris ook de sensuele zones van de vrouw stimuleren. Dus eigenlijk gaat het bij een koppel vibrator er om dat zowel man en vrouw van het speeltje tegelijkertijd profiteren.

Massage vibrators

Deze zijn meestal niet bedoeld voor vaginaal gebruik! Als dit wel zo is, zal dit aangegeven zijn bij het product zelf. Deze vibrators zijn voornamelijk bedoeld om de erogene zones te stimuleren en te masseren.

Opleg vibrators

Deze zijn bedoeld om je clitoris te stimuleren en dus ook niet bedoeld voor inwendig gebruik. Je zal ook aan de vorm zien van de meeste producten dat het waarschijnlijk niet zal passen. Sommige opleg vibrators zijn klein genoeg dat ze niet de penetratie van je partner in de weg zullen zitten. 

Lees ook: Tips & Tricks voor het aanschaffen van een vibrator