Een vrij veel voorkomend en ontzettend vervelend probleem is het moeite hebben met klaarkomen. Vele beschouwen de seks pas echt klaar en gelukt als iedereen is klaar gekomen en dan is het erg rot als dit niet lukt of het lang duurt. Het kan veroorzaakt worden door verschillende dingen. Gelukkig, zijn er ook een paar tips en tricks hoe je er af kan komen. Lees hieronder wat je er aan kan doen. 


#1 Ontspan! 

Dit is de belangrijkste tip die er is. Ontspan tijdens de seks! Probeer stress aan de kant te zetten en ga helemaal op in het moment. Op het moment dat je gespannen bent, span je jouw bekken ook aan. Hierdoor kan het zijn dat jij niet tot jouw orgasme kan komen. Daarnaast is het belangrijk om alles los te kunnen laten. Als je denkt dat het niet gaat lukken, lukt het ook niet. Ook fijn om te weten is dat wanneer jij meer opgewonden bent, klaarkomen makkelijker gaat. 

#2 Focus niet op klaarkomen, maar op de seks zelf!

Leg je focus niet op klaarkomen. Geniet van de seks, omdat de seks zelf lekker is, niet alleen vanwege het feit dat het jou kan brengen naar jouw climax. Focus op de dingen die je voelt, de seksuele prikkels en gedachtes. Pas wel op dat deze gedachtes niet afdwalen. Dat is namelijk ook een valkuil. Wanneer jij afgeleid raakt tijdens de seks, kan het moeilijker zijn om klaar te komen. Probeer jezelf niet af te remmen door gedachtes als relatieproblemen of onzekerheden. 

#3 Probeer verschillende dingen uit en vind uit wat jij lekker vind!

Niemand wordt blij van elke keer de zelfde beweging die niks stimuleert. Probeer verschillende bewegingen, verschillende plekken en verschillende ritme's. Stuur jouw partner ook waar het nodig is. Het is fijn voor beide om samen te ontdekken wat je lekker vind. Varieer en laat weten wat je lekker vond en wat niet. Een belangrijke weetje voor vrouwen is dat de meeste vrouwen het snelste en beste klaarkomen van clitoris stimulatie. Probeer hier dus ook op in te spelen. Tijdens de seks kan je bijvoorbeeld een standje uitkiezen die de clitoris en de eikel stimuleert. Een goede tip voor mannen is het gebruik van glijmiddel. Glijmiddel kan namelijk het gevoel nog net iets intenser maken. 

#4 Gebruik speeltjes!

Seksspeeltjes kunnen een hoop goed doen tijdens de seks. Door middel van het gebruiken van seks speeltjes kan je zorgen voor variatie in jouw seksleven, maar daarnaast kunnen vrouwen bijvoorbeeld ook de bekkenbodemspier trainen. Hieronder hebben wij voor jou een selectie van handige en fijne seksspeeltjes gemaakt:
Vrouwen:
Lelo Luna BeadsHiermee kan je jouw bekkenbodemspier trainen, wat zorgt voor een intensere sentatie tijdens de penetratie en voor betere orgasmes.
- The Rabbit Company Rabbit Vibrator: Een rabbit vibrator is een vibrator met een clitoris stimulatie. Hierdoor heb je penetratie met de vibrator en stimuleer je jouw clitoris: dubbel genot dus!
- Je Joue Mimi LilaDit is een opleg vibrator waarmee jouw gevoelige plekjes gestimuleerd kunnen worden met behulp van de vibratie. 
- Dorr Spot Wireless Egg + Lay-on: Dit is een vibrerend eitje met een afstandsbediening. Je kan het eitje bij jezelf in brengen en de afstandsbediening aan jouw partner geven. Daarnaast kan je de afstandsbediening ook gebruiken als opleg vibrator. 
Mannen:
- 50 Shades Yours and Mine: Deze cockring vibreert en geeft hiermee een extra genot. Let op: Als de ring te strak zit, kan het er juist voor zorgen dat een orgasme wordt uitgesteld.
Lelo Bob: De G-spot van de man kan je alleen bereiken door anale seks. Daarom zijn anaal toys erg handig voor de ultieme orgasme. Deze anaaltoy zorgt voor inwendige stimulatie en heeft ook een g-spot massage stand. 
- Durex Play Feel Glijmiddel: Glijmiddel is misschien geen speeltje, maar werkt ook erg goed om de orgasme sneller te laten komen. 


Dus, ontspan, focus, varieer en gebruik speeltjes! Hopelijk lukt het klaarkomen beter met deze tips. WebXclusive wenst je ontzettend veel succes, plezier en genot toe.